BODIMO DOBRODELNI 2016!

 BODIMO DOBRODELNI 2016!

Pa je tukaj: nova dobrodelna akcija!

 

Kako se je vse skupaj začelo?

Zagnana kvačkarica in mlada mamica Maja Vodenik je lani jeseni predlagala, da bi se nas nekaj kvačkaric dobilo in okoli božiča neslo kvačkane kape na Pediatrično kliniko v Ljubljano. Po spletu okoliščin sem se odločila, da bom prevzela dobrodelno akcijo preko Hude volne. Akcija je imela neverjeten odziv, pridne kvačkarice in štrikarice so prispevale okoli 180 prekrasnih unikatnih kap in preko 70 parov copatkov. Neverjetno, a ne?

 

 

Nekaj dni pred božičem smo izdelke nesli na Pediatrično kliniko, kjer so nas res toplo sprejeli. Dejansko smo šli s kapicami in copatki po oddelkih in otrokom delili prelepe izdelke. Verjetno si predstavljate, zakaj sem se počutila kot Božiček, a ne?

 

 

 

In dobrodelno akcijo letos ponavljamo.

Sledi nekaj navodil za oddajo izdelkov:

  1. Izdelke zbiram do srede, 30. novembra 2016. Za tem imam nekaj dni, da vse pripravim – glede na trenutni načrt bomo kapice peljali na pediatrično kliniko za Miklavža, torej 6. decembra.
  2. Izdelke pošljite na naslov: Maja Štefančič Hribar, Podbukovje 35, 1301 Krka. Na kuverto lahko dopišete: Bodimo dobrodelni. Prosim, da ne pošiljate priporočenih pošiljk, ker sem od dopoldnevih redko doma in težko ujamem delovni čas pošte pri nas.
  3. Izdelate lahko kakršne koli izdelke, najraje pa vidim, če izdelate kape za otroke vseh starosti in copatke za nedonošenčke. Lani se je izkazalo, da je na Pediatrični kliniki veliko najstnikov, ki imajo takšen obseg glave kot odrasle osebe, mi pa smo imeli veliko manjših kapic in jih je za nekatere najstnike zmanjkalo. Zato bi raje prosila za kakšne malenkost večje kape, morda v temnejših ali bolj univerzalnih barvah, saj današnje 17-letnice več ne marajo roza kap s cofki.
  4. Zaradi morebitnih alergij bi prosila, da na kape/copatke navežete listek z napisano sestavo kape.
  5. Lani je bilo zelo lepo prejeti izdelke z vašimi osebnimi posvetili. Če želite, navežite na izdelke listek z vašim posvetilom in nanj napišite svojo željo. Otroci (in predvsem njihovi starši) so bili posvetil izjemno veseli.
  6. V kuverto na en listek napišite svoje ime in priimek ter naslov. Zakaj? Boste videli.
  7. Uživajte v ustvarjanju in pomislite, kako zelo se bodo otroci na oddelkih Pediatrične klinike razveseli novih kapic ali copatkov.

 

 

 

Na FB strani Hude volne bom objavljala fotografije izdelkov, ki mi jih boste poslali.

Poleg tega bom na FB strani tudi objavila, kdaj bomo izdelke nesli – zaželeno je, da gremo tja v čim večjem številu, tako da ste vsi prav lepo vabljeni!

 

Hvala za vaš odziv in za vsako minuto, ki jo boste vložili v ustvarjanje prelepih izdelkov!