Bombažna preja COTTON QUEEN MULTI JACQUARD / pastelna 10482  / 50 gr, 125 m

Bombažna preja COTTON QUEEN MULTI JACQUARD / pastelna 10482 / 50 gr, 125 m

Bombažna preja KARMA / marelična 109 / 50 gr, 150 m

Bombažna preja KARMA / marelična 109 / 50 gr, 150 m

Bombažna preja KARMA / bela 13 / 50 gr, 150 m

Bombažna preja KARMA
2,30 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
karma13

Ni na zalogi

Bombažna preja KARMA


Univerzalna bombažna preja, na voljo v mnogo čudovitih odtenkih! Izjemno uporabno 100 % bombažna preja iz mehkega bombaža, ki jo uporabljamo za kvačkanje in pletenje marsikaterih izdelkov - igrač, oblačil, otroškhi dodatkov, hobotnic in meduz za nedonošenčke, okrasnih blazin, dekorativnih izdelkov ...

Velika prednost te prejeje v tem, da nitke niso klasične sukane, temveč plepletene v kitko, zaradi česar je s prejo Karma res prijetno delati, kvačka in pletilke se ne zatikajo in tudi preja je trpežna ter hvaležna za vzdrževanje.

Preja je izdelana iz visoko kakovostnih vlaken, ki omogočajo koži dihanje. Izdelke iz te preje ne dražijo kože in so zelo primerni tudi za izdelke za dojenčke in otroke.

 

Sestava:  

100 % bombaž

Teža/metraža: ena klopka tehta 50 g in vsebuje približno 150 metrov preje

Priporočene pletilke: 3-3,5 mm

Priporočena kvačka: 3-3,5 mm

 

 

 

 


Več o bombažu:

Bombaž je vlakno, pridobljeno iz semenskih mešičkov bombaževca. Bombaž je najpogosteje uporabljeno vlakno na svetu, saj je hladno, mehko in prijetno. Bombažno vlakno je znano po izjemni sposobnosti vpijanja vode in vlage – zadrži lahko celo do 27x lastne teže. Zanimivo je tudi to, da je bombaž močnejši, ko je moker. Ker vlakno vlago hitro vpija in oddaja, rečemo, da bombaž »diha«. Izdelki iz bombaža je običajno lahko perejo v pralnem stroju in sušijo v sušilnem stroju, pozorni pa moramo biti pri izpostavljanju sončni svetlobi, saj lahko barva porumeni.


Obiščite tudi našo FB stran Huda volna!