Čarobni pripomoček za kvačkanje kap

Čarobni pripomoček za kvačkanje kap

Miklavževo darilo za vse ljubiteljice kvačkanja …

Čarobni pripomoček za kvačkanje kap

Miklavž pravi, da ste bile letos izjemno pridne, ustvarjalne in vam je pri Hudi volni pustil prav posebno, izjemno uporabno darilce: čarobni pripomoček za kvačkanje kap.

Gre za barvne kroge, ki nam pomagajo določati velikost kap za različne starosti in različne obsege glave.

Ko pričnemo s kvačkanjem kape na vrhu in delamo v krogih, imamo običajno težavo pri tem, kdaj nehamo dodajati oz. širiti krog in kdaj začnemo delati “naravnost”.

Včasih se zgodi, da je končana kapa premajhna, včasih prevelika - zdi se mi, da je velikost še težje ujeti, ko gre za izdelavo otroških kapic. Poznate to težavo?

Zato vam z veseljem predstavljam in podarjam čarobni pripomoček za kvačkanje kap. Kako točno ga uporabljamo, si lahko ogledate na videoposnetku, ki sem ga pripravila v ta namen: 

Pod čarobnimi barvnimi krogi za pomoč pa je tudi okvirna tabela z merami krogov, obsegi glave in obsegi kape glede na starost - pozor, mere so res okvirne, seveda smo ljudje različni in seveda pride tudi do odstopanj pri obsegih glave in obsegih kape.

Avtorica čarobnega pripomočka: Maja Štefančič Hribar, Huda volna, lepe barvne kroge pa je za vas narisal moj možek Miha Hribar.

Za prenos .pdf datoteke kliknite tukaj: KLIK

Opozorilo: pomembno je, da si .pdf datoteko prenesete in natisnete na A4 formatu, da se bodo velikosti ujemale.


Želim vam prijetno ustvarjanje, veliko toplih in uniaktnih izdelkov, bodite zdravi, če potrebujete pomoč, nasvet, material ali druga navodila, pa se le obrnite na Majo iz Hude volne. ;)