Navodila za kvačkanje – šal NETOPIRČEK

 Navodila za kvačkanje – šal NETOPIRČEK

Navodila za kvačkanje – šal NETOPIRČEK

 

Morda smo se vsi že malenkost nasitili trikotnih šalov in virus šalov. Pri Hudi volni z vami delimo shemo, kako izdelamo krasen šal NETOPIRČEK – šal je simetrične oblike s štirimi kraki. Za izdelavo je izjemno enostaven: vse, kar morate znati, so krog iz niti, šibična petlja ter verižna zanka.

Kaj potrebujemo za izdelavo šala?

Priporočamo tanjšo prejo v prelivajočih se odtenkih – idealne preje za izdelavo netopirčka so LoLa, Primadonna, McLana Jazz, Merino Gold Batik, Pure Bamboo, Tropical Color, Magic Light. Iz ene LoLe nastane šal velikosti približno 70x140 cm, pri ostalih navedenih prejah pa priporočamo dve ali tri klopke – seveda odvisno od vaše želene končne velikosti šala. Poleg preje potrebujete ustrezno kvačko, škarje, šivanko za zaključevanje izdelkov in veliko veselja do kvačkanja. 

Pa začnimo!

Šal pričnemo delati na sredini, začnemo s krogom iz niti – kdor ni prepričan, kaj je to, si lahko ogleda navodila na spletu, v angleščini se krog iz niti imenuje Magic ring. Potem pa le sledite spodnji shemi – s številkami 1, 2, 3 itd. smo vam označili, kje se prične naslednja vrsta. Po treh ali štirih vrstah boste verjetno ugotovili, kako se vzorec nadaljuje, in veselo kvačkali brez štetja in brez pomoči sheme.

 

Zdaj pa le veselo na delo!
Če imate kakršnokoli vprašanje, komentar ali idejo, nas kontaktirajte na hudavolna@gmail.com. Veseli bomo fotografij izdelkov, ki so nastali po tej shemi. Spodaj pa si lahko ogledate še nekaj fotografij krasnega netopirčka iz metalizirane LoLe Rozamunda, ki ga je nakvačkala Barbara Janškovec.