Tople kapice za novorojenčke - dobrodelna akcija se pri Hudi volni počasi zaokrožuje in zaključuje ...

Tople kapice za novorojenčke - dobrodelna akcija se pri Hudi volni počasi zaokrožuje in zaključuje ...

Drage kvačkarice in štrikarice,


maja letos sem vas pozvala k novi dobrodelni akciji Tople kapice za novorojenčke po ideji ge. Urške Sotenšek, zdravnice porodničarke iz Porodnišnice Trbovlje. V osnovi sem akcijo zastavila tako, da izdelamo kapice za Porodnišnico Trbovlje, nato pa je prešla v takšne razsežnosti, da sem kapice pošiljala po skoraj vseh porodnišnicah po Sloveniji. 

Priznati moram, da sem bila nad vašim odzivom in pripravljenostjo izdelati tako veliko število kapic res navdušena. Vsak dan mi je poštar prinešel nove in nove pakete, jaz sem jih slikala, pregledala, zložila, nato pa kontaktirala porodnišnice in jih glede na njihove potrebe poslala naprej.

Vsak, ki se je kdaj sam lotil organizacije takšne ali podobne dobrodelne akcije, si najbrž predstavlja, koliko časa zahteva organizacija - vse objave, fotografiranje, veliko klicev, veliko elektronskih sporočil, naročilo vizitk, pakiranje, komunikacija s porodnišnicami, konec koncev tudi stroški, ki so povezani z naročilom vizitk (poleg vsake kapice mamice prejmejo lično vizitko) in pošiljanjem vseh paketov s kapicami.

Ker sem le ena oseba, ki je bila zadolžena za vso to delo, sem se odločila, da dobrodelno akcijo pod vodstvom Hude volne zaključim.

Sem samozaposlena oseba, skrbim za vse  delo pri Hudi volni, šivam kot Kostevka, od oktobra naprej 4x-5x tedensko vodim tečaje kvačkanja, klekljanja in nemščine, poleg drugih službenih obveznosti pa imam tri majhne otročke, ki si sevda zaslužijo moj čas. No, pa še skuhati je treba, oprati, kaj počistiti ...  In enostavno tega vsega v jesenskih mesecih, ko imam rednega dela bistveno več kot čez poletne mesece, ne zmorem več.

Se bo dobrodelna akcija Tople kapice zdaj kar končala?

Ne, res upam, da ne. :)

Kako sem si zamislila nadaljevanje te dobrodelne akcije?

Že med letom ste me nekatere kontaktirale, da živite v bližini porodnišnic in bi lahko kapice kdaj v porodnišnico nesle kar ve. Zato sem prišla na idejo, da pozovem vas, ustvarjalke, ki bi tudi rade prispevale k dobrodelni akciji tako, da kapice zbirate in v porodnišnice dostavljate ve. Tako se vse delo, ki ga imam, razdeli na 10-15 prostovoljk. Če ste strinjate, bi na strani Huda volna objavila vaš naslov, kapice vam avtorice prinesejo ali pošljejo, ko se jih nabere vsaj 100 ali 200, pa jih odnesete v porodnišnice (seveda po predhodnem dogovoru). Ste za? 

Če se katera vidi v tem, da bi tako pomagala in prispevala, se mi prosim javite na info@hudavolna.si. :)

Porodnišnice, ki trenutno sodelujejo in jim pošiljamo kapice, so:

- Porodnišnice Ljubljana

- Porodnišnica Trbovlje

- Porodnišnica Ptuj

- Porodnišnica Kranj

- Porodnišnica Slovenj Gradec

- Porodnišnica Jesenice

- Porodnišnica Postojna

- Porodnišnica Novo mesto

- Porodnišnica Šempeter pri Novi Gorici

- Porodnišnica Celje

- Porodnišnica Maribor

Kapice, ki jih imam trenutno na zalogi, v roku tedna ali dveh pošljem po porodnišnicah, ki jih potrebujejo. Če imate kapice že narejene, lahko s pošiljanjem počakate, dokler ne objavim novih naslovov za pošiljanje.

Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste mi poslale tako veliko kapic in verjamem, da se je vaša ljubezen ob izdelavi kapic prenesla do malih glavic ter osrečila marsikatera maico ...

Vse dobro vam želim in vesela bom vašega odziva,

Maja